De minionderneming High Five van het Atheneum Boomgaard van Turnhout wil leerlingen van de basisscholen op een speelse manier bewust maken van de negatieve aspecten van pesten.

Ze organiseren verschillende workshops en elke workshop heeft een andere creatieve invulling, uiteraard allemaal rond het thema pesten. Zo heb je de workshop brieven, waarin gepeste en pester elkaar brieven schrijven, de workshop stellingen waarbij de kinderen hun mening moeten geven. In totaal zijn er 5 workshops en alle kinderen doorlopen ze allemaal via een doorschuifsysteem.

De minionderneming High Five van het Atheneum Boomgaard wou een creatieve-pedagogische invulling geven. De keuze was niet evident en het was een grote uitdaging, want dergelijke dienst kwam tot nu toe nergens aan bod in het klassieke gamma van producten en diensten die normaal door miniondernemingen worden aangeboden.

Deze aanpak heeft tot nu toe reeds veel succes gehad en heel wat lagere scholen van de regio Turnhout hebben   een voorstelling geboekt. De instapkosten zijn laag en bedragen slechts 2euro per kindje. De interactie tussen kindjes van de lagere school en de miniondernemers geeft aan de workshops een extra dimensie.

De 10 leerlingen van High Five gaan op woensdag 23 maart naar de Provinciale Finale in Antwerpen.